Houby restované na rajčatech
35 min.

Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 200gramůRajčata
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel kudrnka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr celý
- 0,12lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme utřený česnek, všechno koření kromě horkého a nadrobno nasekanou petrželku.
- 2Osmahneme cca 2 minuty, poté vmícháme nakrájené rajčata a houby. Restujeme, dokud nejsou houby měkké. Potom posypeme horkým kořením a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.