Houby s květákem a vejci
80 min.

Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 1kusKvěták
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání nahrubo nasekáme.
- 2V kastrole na másle podusíme očištěné, na kousky nakrájené houby. Přidáme květák a zlehka promícháme.
- 3Směs vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými se solí a pepřem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.