Houby s tuňákem
30 min.
Ingredience
- 1lžíceCibule
- 200gramůTuňák v oleji
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 70gramůCukr krupice
- 5lžicPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicSherry brandy
- 5lžicOmáčka sójová
- 24kusůHříbky čerstvé
- 150gramůKompot mandarinkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
5 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme.
- 2Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády.
- 3Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou.
- 4Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.