Houby se smetanovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 125gramůAnglická slanina
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůHouby čerstvé
- 120mililitrůVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceEstragon
- 1kusCiabatta
- 8kusůRajčata Cherry
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
43 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, vyjmeme na talíř a uchováme na teplém místě. Do pánve přidáme máslo, zpěníme a vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Opražíme dozlatova. Houby očistíme a velké rozpůlíme. Přidáme je do pánve a za častého promícháme zvolna restujeme asi 10 minut. Přilijeme víno, okořeníme muškátem a přivedeme k varu. Pod pokličkou podusíme 5 minut. Potom do směsi vmícháme zakysanou smetanu a slaninu. Maizenu smícháme s 1 lžící vody, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme nasekaný estragon. Podáváme ihned na předem opečené ciabattě, obložené cherry rajčátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.