Houby se smetanovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
43 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, vyjmeme na talíř a uchováme na teplém místě. Do pánve přidáme máslo, zpěníme a vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Opražíme dozlatova. Houby očistíme a velké rozpůlíme. Přidáme je do pánve a za častého promícháme zvolna restujeme asi 10 minut. Přilijeme víno, okořeníme muškátem a přivedeme k varu. Pod pokličkou podusíme 5 minut. Potom do směsi vmícháme zakysanou smetanu a slaninu. Maizenu smícháme s 1 lžící vody, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme nasekaný estragon. Podáváme ihned na předem opečené ciabattě, obložené cherry rajčátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.