Houby v octě
50 min.
Ingredience
- 1kilogramHouby čerstvé
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžíceHořčičné semínko
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,06litrOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
45 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
705 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.
- 2Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a necháme vychladnout.
- 3Povařené houby urovnáme do čistých sklenic, posypeme je hořčičným semínkem a zalijeme vychladlým zálivem. Sklenice uzavřeme nebo povážeme a sterilujeme 20 minut při 90 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.