Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa
55 min.
Ingredience
- 12kusůŽampiony čerstvé
- 2,5lžíceOlej rostlinný
- 200gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Příprava náplně:
- 2omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů.
- 4Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut.
- 5Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.