Houskové bramborové knedlíky
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2,5litryVoda pitná
- 2kusyRohlík tukový
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicMouka polohrubá
- 2lžíceBurisony
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření knedlíků
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Syrové brambory oloupeme. Opláchnutou petrželovou nať najemno nasekáme.
- 2Do mísy najemno nastrouháme vařené i syrové brambory, rozšlehané vejce, sůl, petrželku, burisony a mouku s kypřicím práškem. Vypracujeme těsto, z něj tvarujeme koule o velikosti zhruba tenisáku a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 – 12 minut. Během vaření knedlíky otáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.