Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí)
55 min.
Ingredience
- 400gramůŽemle tuková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
103 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Housky (včerejší) nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, mléko zahřejeme, rozšleháme v něm vejce, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2V míse promícháme housky se solí a pepřem, pokropíme máslem, přelijeme mlékem s vejcem a necháme asi 30 minut vsáknout. Poté přimícháme mouku a petrželovou nať. Vymícháme kompaktní hmotu, z ní tvoříme pevné koule velikosti tenisáku.
- 3Knedlíky vaříme na páře asi 10 – 15 minut. Hotové hned rozkrojíme, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.