Houskové knedlíky se sýrem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme s vejci do pěny a přidáme nastrouhaný ementál.
  • 2
    Žemle nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a chvíli necháme stát. Potom je dobře vymačkáme a spolu se strouhankou přidáme do máslového základu. Osolíme (2 špetka sůl), opepříme, okořeníme kmínem a paprikou a vypracujeme těsto. Necháme je 20 minut odpočinout a potom znovu promícháme.
  • 3
    Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které vaříme v osolené vroucí vodě 8-10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.