Houskové knedlíky se sýrem
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKmín celý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3kusyVejce slepičí
- 2šálkyMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s vejci do pěny a přidáme nastrouhaný ementál.
- 2Žemle nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a chvíli necháme stát. Potom je dobře vymačkáme a spolu se strouhankou přidáme do máslového základu. Osolíme (2 špetka sůl), opepříme, okořeníme kmínem a paprikou a vypracujeme těsto. Necháme je 20 minut odpočinout a potom znovu promícháme.
- 3Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které vaříme v osolené vroucí vodě 8-10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.