Hovězí a jahodové carpaccio
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 8kusůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 500gramůHovězí svíčková
- 1kusCitrony
- 600gramůJahody zahradní
- 0,5lžičkaBalsamico ocet
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu a utáhneme na pevný váleček. Poté dáme nejméně na 3 hodiny do mrazničky.
- 2Mezitím nakrájíme jahody na tenké plátky. Cibulky podélně rozkrojíme na velmi tenké proužky a namočíme na chvíli do ledové vody. Vzniknou tak kudrlinky.
- 3Maso ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky, spolu s jahodami rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulkami. Zakápneme balzamikem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.