Hovězí biftečky s červenou cibulí
55 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůCibule červená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceKečup
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
391 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso umeleme a promícháme se solí, pepřem, vejcem a 100 ml vody. Ze vzniklé hladké hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé kulaté bifteky a zprudka je opečeme na oleji.
- 2Na másle podusíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme kečup, víno a citronovou šťávu. Dusíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina.
- 3Biftečky podáváme se smaženými hranolky nebo s dušenou rýží. Pokrm ozdobíme osmaženou cibulí a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.