Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 480gramůHovězí svíčková
- 2lžičkySůl
- 200gramůRajčata
- 40mililitrůRajčatová šťáva
- 200gramůCibule červená
- 20gramůPetržel - nať
- 2lžíceKřen
- 2lžícePepř černý celý
- 40mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná rajčata zabavená zrníček na jemno rozkrájíme a smícháme s rajčatovou šťávou, olivovým olejem, jemně nasekanou červenou cibulkou, strouhaným křenem, natrhanou petrželkou a černým mletým pepřem. Dobře promícháme, necháme asi hodinu odležet.
- 2Mezi tím rozdrtíme zrnkový pepř, kterým obalíme předem připravené 4 porce osoleného hovězího bifteku, potřené zbylým olivovým olejem.
- 3Maso položíme na gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut, podle chuti a toho, jak má být biftek propečený. Hotové poléváme cibulovo-křenovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.