Hovězí burgundské
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 5decilitrůVíno červené
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- Na přípravu žampiónu
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 4decilitryVoda pitná
- 250gramůSmetana na šlehání
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3mililitryŠťáva z růžových grepů
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 2lžičkyMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
856 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek a drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce naskládáme připravené plátky masa, po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme a maso 30 minut povaříme do měkka.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky rozkrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, poté vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů dáme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přilijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.
- 3Na jednotlivé talíře klademe plátky masa, vedle nich žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.