Hovězí burgundské

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
856 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek a drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce naskládáme připravené plátky masa, po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme a maso 30 minut povaříme do měkka.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky rozkrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, poté vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů dáme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přilijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.
  • 3
    Na jednotlivé talíře klademe plátky masa, vedle nich žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.