Hovězí carpaccio
15 min.
Ingredience
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 455gramůHovězí svíčková
- 45mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 115gramůRukola
- 1kusSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
320 mg
Cukr
374 mg
Postup přípravy
- 1Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře.
- 2Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila.
- 3Provedeme to se všemi plátky.
- 4Před podáváním necháme plátky odležet v lednici.
- 5Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem.
- 6Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.