Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou
40 min.
Ingredience
- Rozmarýnový olej
- 1,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl mořská
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 220gramůHovězí svíčková
- 100gramůSýr Parmezán
- Zálivka Vinaigretta
- 2kusyŠalotka
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet Sherry
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
338 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme domácí zálivku - Vinaigrettu: šalotku očistíme, velmi jemně pokrájíme nebo nastrouháme. V misce vyšleháme 2 lžíce extra olivového oleje s 2 lžícemi Sherry octa, přidáme 2 špetky soli, 2 špetky pepře a za stálého šlehání přidáme 0,5 lžičky dijónské hořčice. Směs musíme šlehat tak dlouho, až se vše dokonale spojí. Přidáme 1 lžičku medu, 2 lžíce Sherry octa a stále šleháme. Pak po kapkách postupně přidáme další 4 lžíce extra olivového oleje. Zálivka by měla být emulgovaná.
- 2Z omytého čerstvého rozmarýnu otrháme lístky a drobně je posekáme. V misce je smícháme s 2 lžícemi olivového olejem, 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a lžičkou citrónové šťávy. Rozmarýnový olej důkladně rozmícháme.
- 3Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou folii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso a potřeme rozmarýnovým olejem. Poté plát svíčkové posypeme nastrouhaným parmazánem a stočíme do rolády, necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky a ozdobně rozložíme na talíře.
- 4Carpaccio pokapeme domácí Vinaigrettou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.