Hovězí dršťky na pivu

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
  • 2
    Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.
  • 3
    V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.
  • 4
    Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.
  • 5
    Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.