Hovězí dršťky na pivu
55 min.
Ingredience
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kilogramDršťky vařené
- Na dušenou zeleninu
- Na omáčku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
- 2Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.
- 3V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.
- 4Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.
- 5Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.