Hovězí dušené s paprikou a dýní
108 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí kližka
- 200gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 500gramůDýně
- 1lžičkaPepř citronový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSkořice celá
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 1,5lžíceKerblík
- 4lžíceZakysaná smetana
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobno. Papriky omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Dýni oloupeme, rozkrájíme, odstraníme měkkou část se semeny a nakrájíme ji na kostky.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso, promícháme a smažíme ho do té doby, než se vydusí šťáva. Pak přidáme papriku, citronový pepř, zázvor, sůl, kousek celé skořice (1 lžičku), hovězí vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme minimálně 90 minut.
- 3Přibližně po hodině vaření přidáme k masu dýni a vaříme do doby, až je maso měkké.
- 4Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Hovězí maso s dýní rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme kerblíkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.