Hovězí dušené v kapustě
110 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso přední
- 100gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1200gramůKapusta hlávková
- 250gramůCibule
- 15gramůČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Zalijeme malým množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
- 3Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a převaříme. Potom šťávu přecedíme přes hustý cedník na maso a zvolna dusíme.
- 4Kapustu zbavíme uvadlých listů, očistíme, vykrojíme košťály. Připravenou kapustu nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vařící vodě a přidáme k masu. Vše ještě podusíme.
- 5Nakonec přidáme prolisovaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou a dochutíme solí. Jen krátce podusíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.