Hovězí enchiladas s červenou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 300gramůTortilla
- 4kusyChilli paprička
- 2lžičkyOregano sušené
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka.
- 2Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu.
- 3Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme.
- 4Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.