Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím
21 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 450gramůHovězí svíčková
- 250gramůZelí kysané
- 4kusyCibulka jarní
- 6kusůČesnek medvědí
- 5lžicOlej arašídový (podzemnicový)
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sůl, pepř, sojovou omáčku, víno a škrob rozmíchaný ve vodě smícháme dohromady. Maso nakrájíme na tenké plátky, asi o velikosti sousta, a dáme je asi na 30 minut do marinády.
- 2Zelí nakrájíme na drobno, cibulky očistíme a nakrájíme na 2–3 cm dlouhé kousky. Česnek a zázvor nasekáme na drobno. Česnekovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
- 3V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme česnekovou nať, česnek, maso a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.
- 4Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme zázvor, cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme zelí a vše smažíme ještě 2 minuty.
- 5Maso vrátíme zpět do pánve a krátce zahřejeme. Pokrm dochutíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.