Hovězí filé v ústřicové omáčce
23 min.
Ingredience
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceSolamyl
- 1lžíceVoda pitná
- 500gramůHovězí svíčková
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 350gramůFazolové klíčky
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 7lžicOlej arašídový (podzemnicový)
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 2 lžíce oleje, lžičku soli, pepř, sojovou omáčku, rýžové víno a škrob rozmíchaný ve vodě.
- 2Maso nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujeme v připravené omáčce.
- 3Cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku očistíme a nasekáme.
- 4Pánev wok rozpálíme, vlijeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, cibuli, papričku a vše promícháme. Přidáme nakrájené maso, asi minutu ho opékáme, vyjmeme a necháme v teple.
- 5Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme klíčky z fazolí mungo a za stálého míchání několik minut restujeme. Pak znovu přidáme maso, sůl, pepř a ústřicovou omáčku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.