Hovězí guláš

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme.
  • 3
    Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, přidáme pepř, kmín, rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a pod poklicí za občasného promíchání dusíme.
  • 4
    Když maso částečně změkne, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou.
  • 5
    Potom přidáme utřený česnek, majoránku a za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
  • 6
    Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Nakonec guláš podle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
st 2. 4. 2014
Klasický gulášek tak jak ho máme doma rádi. Díky za dobrý recept !
Anonymní uživatel
st 30. 11. 2016
Hovězí guláš
Jo dá se to žrát ...
Anonymní uživatel
so 13. 8. 2016
Hovězí guláš
Dala jsem soli podle receptu ,ale přišlo mi strašně slané i bez přisolení na konci . Jinak klasika dobrý😋
Anonymní uživatel
pá 9. 9. 2016
Hovězí guláš
Super recept,hned o víkendu vyskouším,děkuji😁
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Hovězí guláš
Jedl jsem horší
Anonymní uživatel
ne 11. 6. 2017
Hovězí guláš
Gulášek jsem uvařil a byl velmi dobrý.Super recept😉
Anonymní uživatel
so 10. 2. 2018
Hovězí guláš
A jak jste jako vařili guláš před tím? Na guláš existuje jeden recept a vy tady všichni jásáte, jak kdyby vám někdo odhalil tajemství egyptské hrobky.
Anonymní uživatel
po 26. 3. 2018
Hovězí guláš
Také jsem se smíchy málem pos...😉😉😉