Hovězí guláš II
140 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 400gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 5kusůPepř černý celý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyBobkový list
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, bobkový list a necháme přejít varem. Zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny. Potom vmícháme prolisovaný česnek.
- 2Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.