Hovězí guláš maďarský
120 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1000gramůHovězí kližka
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 25gramůMouka polohrubá
- 300gramůRajčata
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- 2Přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme a hrnec zakryjeme. Jakmile maso pustí šťávu, hrnec odkryjeme a občas promícháme.
- 3Až se šťáva odpaří a zbude v hrnci jen maso a tuk, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, necháme trochu orestovat a podlijeme horkou vodou. Nyní přidáme oloupaná a jadérek zbavená rajčata a prolisovaný česnek. Hrnec částečně zakryjeme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.
- 4Podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.