Hovězí guláš na pivě

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sterilované okurky nakrájíme na plátky.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou a drceným kmínem.
  • 3
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 4
    V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené cibule, pak přidáme kousky masa a prudce je za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Potom k masu přimícháme papriku, opepříme ho, osolíme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a přilijeme 100 ml vody.
  • 5
    Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku - máslo si rozehřejeme a poté za stálého míchání přisypeme mouku a krátce orestujeme. Když je maso měkké, podlijeme zbylou vodou a zahustíme připravenou jíškou. Pak ještě přimícháme česnekem smíchaným s majoránkou a kmínem a guláš krátce provaříme.
  • 6
    Porce guláše na talířích doplníme nakrájenou okurkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.