Hovězí guláš na pivě
65 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso přední
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 4kusyOkurky nakládané
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sterilované okurky nakrájíme na plátky.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou a drceným kmínem.
- 3Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 4V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené cibule, pak přidáme kousky masa a prudce je za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Potom k masu přimícháme papriku, opepříme ho, osolíme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a přilijeme 100 ml vody.
- 5Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku - máslo si rozehřejeme a poté za stálého míchání přisypeme mouku a krátce orestujeme. Když je maso měkké, podlijeme zbylou vodou a zahustíme připravenou jíškou. Pak ještě přimícháme česnekem smíchaným s majoránkou a kmínem a guláš krátce provaříme.
- 6Porce guláše na talířích doplníme nakrájenou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.