Hovězí guláš na pivu s bramborami
215 min.
Ingredience
- 120gramůAnglická slanina
- 4kusyCibule
- 1kilogramHovězí kližka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 5kusůRajčata
- 2lžíceMed včelí
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 500gramůBrambory
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.
- 2V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.