Hovězí guláš na víně s česnekem
90 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 120gramůSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 300mililitrůVíno červené
- 300gramůKlobása Dunajská
- 4kusyKapie sterilovaná
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
44 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, utřený česnek, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme.
- 2Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
- 3Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 minut. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.