Hovězí guláš po maďarsku
135 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso přední
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůCibule
- 1kusBrambory
- 4lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůMasový vývar
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5kusFeferony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme maso a rozkrájíme je na kostky asi 3 krát 3 centimetry. Pokrájené maso osolíme a opepříme.
- 2Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na plátky. Bramboru oškrábeme a pokrájíme na kostičky.
- 3V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme kostky masa a opečeme je. Přidáme na maso sladkou i pálivou papriku, kmín, nadrobno nasekanou feferonku, kostky brambor a rajčatový protlak. Krátce podusíme a přilijeme masový vývar. Počkáme, dokud nepřijde k varu. Ztlumíme teplotu a 90 minut dusíme, občas promícháme.
- 4Hotový guláš rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.