Hovězí guláš s hráškem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 750gramůHovězí kližka
- 1lžičkaSůl
- 250gramůHrášek
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
- 2Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
- 3Do hotového guláše přidáme 250 g sterilovaného hrášku anebo podušeného čerstvého či zmrazeného hrášku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.