Hovězí guláš se zeleninou
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůHovězí kližka
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 50gramůKedlubna
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
- 2Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
- 3Ke konci vaření guláše přidáme pokrájenou zeleninu, dle chutí dosolíme a společně dusíme do úplného změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.