Hovězí guláš se zeleninou pro děti

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.
  • 3
    Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.
  • 4
    Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".
  • 5
    Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.