Hovězí guláš se zeleninou pro děti
110 min.
Ingredience
- 150gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůHrášek a jarní mrkev
- 60gramůCeler řapíkatý
- 150gramůBrambory
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 160mililitrůVoda pitná
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPaprika lahůdková mletá
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.
- 2V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.
- 3Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.
- 4Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".
- 5Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.