Hovězí guláš (základní předpis)
75 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí kližka
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
454 mg
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
- 2Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 27. 9. 2015
Hovězí guláš (základní předpis)
Za sebe recept nemůžu doporučit, použila bych, až na maso a majoránku, všeho více. Zahustila jsem více, ať mám nějakou šťávu a přidala jsem kmín. Jinak doporučuji do základu přidat trochu rajčatového protlaku.