Hovězí hrudí vařené
170 min.
Ingredience
- 4kusyKosti hovězí řídké
- 8kusůPepř černý celý
- 2špetkySůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramHovězí maso přední
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme studenou vodu a vložíme do ní hovězí kosti. Povaříme je a potom vodu z nich slijeme.
- 2Do hrnce ke kostem vlijeme další vodu a přidáme k ní maso. Počkáme, dokud nezačne voda vřít. Z povrchu odebíráme pěnu. Vsypeme do hrnce sůl a pepř, maso s kostmi vaříme ještě 90 minut.
- 3Oškrábeme mrkev, celer a petržel a nakrájíme nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na polovinu. Přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme ještě dalších 60 minut. Vpichem vyzkoušíme, je-li maso měkké. Pokud ano, vyndáme je a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.