Hovězí játra po tyrolsku

80 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí játra očistíme, omyjeme, zbavíme žilek a blan a nakrájíme je na plátky. Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme, opepříme je a po obou stranách na tuku opečeme a vyjmeme.
  • 2
    Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na tuku od opékání jater dorůžova. Přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, hořčici a mírně zalijeme vodou.
  • 3
    Do základu vložíme játra, a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení játry občas zamícháme a přelijeme teplou vodou.
  • 4
    Téměř měkká játra vyjmeme do čistého kastrolu. Zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme mlékem a vodou, rozmícháme a osolíme. Za občasného promíchání důkladně provaříme.
  • 5
    Před koncem varu přilijeme smetanu a omáčku přes hustý cedník procedíme na plátky jater.
  • 6
    Nakonec do omáčky přidáme slaninu, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.