Hovězí jazyk na sardelové pastě
85 min.
Ingredience
- 1kusHovězí jazyk
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1lžíceLibeček
- 30gramůSardelová pasta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2centilitryGriotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk dobře omyjeme, vložíme do 1 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a očištěnou cibuli se snítkou (1 lžíci) omytého libečku.
- 2Uvařený jazyk vyjmeme z vývaru, ponoříme do studené vody, hned sloupneme a nakrájíme na plátky.
- 3Plátky potřeme sardelovou pastou, obalíme je v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky smažíme asi 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2 dl scezeného vývaru, 2 cl višňovice a krátce 4-6 minut povaříme.
- 4Na talíře rozdělíme porce jazyka, polijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.