Hovězí jazyk plněný

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka, sloupneme kůži, od kořene jej nařízneme a vydlabeme část masa. Uzené maso a vydlabané maso umeleme nebo nakrájíme na jemno. Vložíme do misky, přidáme vejce, posekanou kopřivu, osolíme, opepříme a vymícháme nádivku. Jazyk nádivkou naplníme, ovážeme nití.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem z jazyka. Dobře rozmícháme, vložíme do omáčky plněný jazyk a dusíme 30 minut.
  • 3
    Jazyk nakrájíme na plátky, doplníme vařenými bramborami a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.