Hovězí jazyk plněný
120 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí jazyk
- 80gramůUzené maso vařené
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůKopřiva
- 80gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka, sloupneme kůži, od kořene jej nařízneme a vydlabeme část masa. Uzené maso a vydlabané maso umeleme nebo nakrájíme na jemno. Vložíme do misky, přidáme vejce, posekanou kopřivu, osolíme, opepříme a vymícháme nádivku. Jazyk nádivkou naplníme, ovážeme nití.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem z jazyka. Dobře rozmícháme, vložíme do omáčky plněný jazyk a dusíme 30 minut.
- 3Jazyk nakrájíme na plátky, doplníme vařenými bramborami a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.