Hovězí jazyk s polskou omáčkou

110 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyky očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Měkké jazyky oloupeme ještě za tepla a uložíme nad páru.
  • 2
    Cibuli a zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky a na tuku mírně osmahneme s poloviční dávkou cukru (cibuli přidáme později). Potom přidáme omytý a na plátky nakrájený citron, rybízový džem, koření, rajčatový protlak a švestková povidla. Zalijeme vývarem z jazyka a vaříme.
  • 3
    Připravíme světlou zásmažku z másla a prosáté mouky, přidáme ji do základu, rozšleháme, dochutíme solí, cukrem a octem. Za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme, potom omáčku procedíme.
  • 4
    Nakonec do omáčky přidáme propláchnuté, spařené a povařené rozinky a oloupané, na nudličky nakrájené mandle a ještě krátce povaříme.
  • 5
    Při podávání krájíme jazyk na plátky a omáčkou jej přeléváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.