Hovězí karbanátek s ananasovým přelivem
55 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso mleté
- 2lžičkyjamajské jerk koření
- 200gramůAnanas
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Půlku červené cibule nastrouháme a polovinu nakrájíme na kostičky.
- 2Mrkev nastrouháme.
- 3Koriandr a chilli papričku nakrájíme na jemno.
- 4Ananas nakrájíme na malé kostičky.
- 5Brambory oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Rozložíme je na plechu, potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme 40 minut na 190 °C dokřupava.
- 6Smícháme strouhanou cibuli, mrkev, mleté a jamajské jerk koření a rozdělíme to na čtyři části. Vytvarujeme karbanátky a opékáme je 5-6 minut z každé strany.
- 7Nyní si připravíme ananasový přeliv – smícháme nasekanou cibuli, ananas, koriandr a limetkovou šťávu.
- 8Karbanátky podáváme s bramborovými chipsy, přelité ananasovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.