Hovězí karboše
165 min.
Ingredience
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 1kilogramHovězí libové
- 1kusCibule
- 2lžíceCukr moučkový
- 285mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 510mililitrůHovězí vývar základní
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
519 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.
- 2Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.