Hovězí karboše

165 min.
Evropa

Ingredience

    • 10mililitrůOlej rostlinný
    • 1kilogramHovězí libové
    • 1kusCibule
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 285mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
    • 510mililitrůHovězí vývar základní
    • 1hrstBylinky čerstvé - svazek
    • 1gramSůl
    • 1gramPepř černý mletý
    • 1kusPetržel - nať
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
519 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.
  • 2
    Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.