Hovězí kari se sladkou arašídovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 3hrnkyMléko kokosové
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 450gramůHovězí svíčková
- 2kusyChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceKari koření
- 25gramůBazalka
- 125gramůOřechy burské pražené
- 2kusyVejce slepičí
- 5kusůKafirové listy
- 20gramůCitronová tráva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu kokosového mléka vlijeme do hrnce a zahříváme, dokud se nezačne srážet. Přidáme směs na kari a povaříme. Vmícháme rybí omáčku, palmový cukr i citronovou trávu a vaříme, dokud směs neztmavne.
- 2Vlijeme zbytek mléka, opět přivedeme k varu. Přidáme na nudličky rozkrájené maso a mleté burské oříšky, za stálého míchání vaříme 8 - 10 minut, než se většina tekutiny odpaří.
- 3Na závěr přidáme pokrájené chilli papričky, nakrájené limetkové listy a koření dle chuti. Podáváme s osolenými vařenými vejci, dozdobené bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.