Hovězí kližka po florentinsku
200 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí kližka
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 200mililitrůVíno červené
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špalíček hovězí kližky nakrojíme a do vzniklé kapsy vmáčkneme česnek. Maso osolíme a opepříme.
- 2V hrnci na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Přihodíme několik lístků bazalky. Když zelenina změkne, vložíme do hrnce maso a ze všech stran špalíček orestujeme. Zalijeme vínem, které necháme částečně odpařit. Když maso zčervená, přidáme konzervovaná rajčata a trochu vývaru. Velmi zvolna vaříme 2,5-3 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.
- 3Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.
- 4Omáčku propasírujeme a přelijeme jí plátky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.