Hovězí kousky se zelím
20 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 4kusyŠalotka
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 125mililitrůGranule dashi
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vyndáme z ledničky a rozkrájíme ho na středně velké proužky.
- 2Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vložíme maso, které smažíme cca minutu z obou stran. Poté maso vyndáme z pánve stranou.
- 3Do pánve vložíme nakrájenou šalotku a zelí. Mícháme a smažíme asi minutu.
- 4V misce smícháme sójovou omáčku, Mirin, dashi, zázvor, česnek, cukr, pepř a nalijeme do pánve k zelenině. Přivedeme k varu a vhodíme do směsi i hovězí proužky. Vaříme ještě asi 2 minuty, poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.