Hovězí kýta na rožni
130 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 200gramůSlanina vepřová
- 3kusyCibule
- 2lžíceHořčice
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůKoření grilovací
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 20gramůTymián sušený
- 20gramůOmáčka pikantní worcesterová
- 1decilitrVíno červené
- 1decilitrOlej olivový
- 200gramůOlivy bez pecky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.
- 2Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.