Hovězí kýta na víně
125 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůSádlo vepřové škvařené
- 5lžicMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 2gramyBobkový list
- 4gramyNové koření celé
- 0,5litrVíno červené
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 800gramůHovězí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
612 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kýtu umyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a spolu s novým kořením a bobkovým listem osmahneme. Když je cibule dozlatova dáme na pánev kýtu a ze všech stran ji opečeme.
- 2Všechno z pánve přeložíme na pekáč, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme 80 minut.
- 3Přibližně 15 minut před dokončením pečení, sejmeme poklicí, zalijeme vínem a pečeme bez ní, aby vznikla pěkná růžová kůrka.
- 4Hotové maso vyjmeme z pekáče, necháme chvilku zatuhnout a porcujeme na silnější plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.