Hovězí kýta na víně

125 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
612 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu umyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a spolu s novým kořením a bobkovým listem osmahneme. Když je cibule dozlatova dáme na pánev kýtu a ze všech stran ji opečeme.
  • 2
    Všechno z pánve přeložíme na pekáč, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme 80 minut.
  • 3
    Přibližně 15 minut před dokončením pečení, sejmeme poklicí, zalijeme vínem a pečeme bez ní, aby vznikla pěkná růžová kůrka.
  • 4
    Hotové maso vyjmeme z pekáče, necháme chvilku zatuhnout a porcujeme na silnější plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.