Hovězí kýta s čabajkou
40 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 4decilitryVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
447 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme na kousky rozkrájenou klobásou. Potřeme solí, pepřem, vložíme do tlakového hrnce na rozpálený olej, ze všech stran zprudka opečeme. Maso vybereme, do rozpáleného oleje vložíme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji do hněda. Opět vložíme do hrnce maso, podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a 30 minut dusíme do měkka.
- 2Maso vybereme, ve víně rozkvedláme mouku, vlijeme do šťávy z masa, promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.
- 3Měkké maso nakrájíme na plátky a poklademe na jednotlivé talíře. Polijeme připravenou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.