Hovězí kýta s knedlíčky

175 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a postupně na něm smažíme kostičky masa. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
  • 2
    Na olej vložíme kolečka mrkve, větší kousky vodnice nebo tuřínu, nasekanou petržel, cibuli, pórek a za občasného míchání zeleninu zprudka 5 minut smažíme.
  • 3
    Přidáme mouku a 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, polovinu bylinek, bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Do kastrolu vrátíme maso a znovu vše přivedeme k varu. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.
  • 4
    Knedlíčky: do mísy dáme mouku s kypřícím práškem, přidáme olej,
  • 5
    nasekané bylinky, sůl a pepř. Přidáme 5 lžic vody a vypracujeme měkké těsto. Rukama z něj vyválíme 12-16 kuliček.
  • 6
    Na maso narovnáme knedlíčky a nádobu vrátíme na 20-25 minut do trouby, teplotu zvýšíme na 190 °C. Když knedlíčky ztuhnou, pokrm posypeme zbylými bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.