Hovězí kýta s knedlíčky
175 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůMrkev kořen
- 250gramůTuřín
- 250gramůCibule
- 250gramůPórek
- 125lžicMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůPetržel kořen
- 10gramůTymián čerstvý
- bylinkové knedlíčky
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceOlej olivový
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5lžicVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a postupně na něm smažíme kostičky masa. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
- 2Na olej vložíme kolečka mrkve, větší kousky vodnice nebo tuřínu, nasekanou petržel, cibuli, pórek a za občasného míchání zeleninu zprudka 5 minut smažíme.
- 3Přidáme mouku a 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, polovinu bylinek, bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Do kastrolu vrátíme maso a znovu vše přivedeme k varu. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.
- 4Knedlíčky: do mísy dáme mouku s kypřícím práškem, přidáme olej,
- 5nasekané bylinky, sůl a pepř. Přidáme 5 lžic vody a vypracujeme měkké těsto. Rukama z něj vyválíme 12-16 kuliček.
- 6Na maso narovnáme knedlíčky a nádobu vrátíme na 20-25 minut do trouby, teplotu zvýšíme na 190 °C. Když knedlíčky ztuhnou, pokrm posypeme zbylými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.