Hovězí ledvinky na víně
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí ledviny
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVíno bílé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůSádlo škvařené
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
- 2Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, když začne zlátnout, přidáme okapané ledvinky, dobře je opečeme, vsypeme mouku, opepříme a za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Zalijeme suchým bílým vínem, přikryjeme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme do měkka.
- 3Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, osolíme a opečeme na rozehřátém másle.
- 4Ledvinky osolíme a upravíme na talíře. Na ně navrstvíme připravené žampiony, posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.