Hovězí ledvinky na víně

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 2
    Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, když začne zlátnout, přidáme okapané ledvinky, dobře je opečeme, vsypeme mouku, opepříme a za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Zalijeme suchým bílým vínem, přikryjeme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme do měkka.
  • 3
    Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, osolíme a opečeme na rozehřátém másle.
  • 4
    Ledvinky osolíme a upravíme na talíře. Na ně navrstvíme připravené žampiony, posypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.