Hovězí ledvinky s petrželí
95 min.
Ingredience
- 250gramůPetržel kořen
- 3litryVoda pitná
- 500gramůHovězí ledviny
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou petržel uvaříme v litru vody a nakrájíme na plátky.
- 2Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
- 3V kastrolu na sádle do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme mouku, kmín, pepř, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem z petržele, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- 4Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařenou rozkrájenou petržel, osolíme, opečeme do růžova a vmícháme do hotových ledvinek. Osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.