Hovězí ledvinky se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí ledviny
- 1litrMléko - podmáslí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 2decilitryVíno bílé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaMajoránka
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,33kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí ledvinky rozkrojíme, odstraníme močové kanálky a ty též zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky dáme do mísy, zalijeme kysaným mlékem a necháme je namočené do druhého dne.
- 2Druhý den ledvinky důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy.
- 3Očistíme a omyjeme zeleninu (mrkev, cele, petržel, cibuli) Cibuli drobně pokrájíme, ostatní zeleninu pokrájíme na kostky.
- 4V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji orestujeme dorůžova cibuli se zeleninou.
- 5Přidáme pokrájené ledvinky, promícháme, přilijeme suché bílé víno, doložíme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, majoránku a pod poklicí dusíme do doby, až se tekutina vyvaří a vše se začne smažit. Poté ledvinky poprášíme moukou, červenou sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vodou. Ledvinky dusíme doměkka přibližně 30 minut. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.