Hovězí ledvinky se zeleninou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí ledvinky rozkrojíme, odstraníme močové kanálky a ty též zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky dáme do mísy, zalijeme kysaným mlékem a necháme je namočené do druhého dne.
  • 2
    Druhý den ledvinky důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy.
  • 3
    Očistíme a omyjeme zeleninu (mrkev, cele, petržel, cibuli) Cibuli drobně pokrájíme, ostatní zeleninu pokrájíme na kostky.
  • 4
    V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji orestujeme dorůžova cibuli se zeleninou.
  • 5
    Přidáme pokrájené ledvinky, promícháme, přilijeme suché bílé víno, doložíme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, majoránku a pod poklicí dusíme do doby, až se tekutina vyvaří a vše se začne smažit. Poté ledvinky poprášíme moukou, červenou sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vodou. Ledvinky dusíme doměkka přibližně 30 minut. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.