Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

130 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí líčka zprudka z obou stran opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem. Přidáme očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do potřebné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou, lehce povařenou mrkev a přidáme nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.