Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
130 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí líčka
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCibule
- 0,5kusCeler bulvový
- 1lžícePažitka
- 200mililitrůVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí líčka zprudka z obou stran opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem. Přidáme očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut.
- 2Měkké maso vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do potřebné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou, lehce povařenou mrkev a přidáme nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.